Для чого потрібен технічний паспорт на житло

12/10/2014

920000Техпаспорт на житло є документом, який вміщає детальний опис всіх параметрів приміщення. Фактично, це є деталізований план квартири, виконаний в масштабі, у якому виникає потреба, коли ви плануєте продати житло, обміняти його чи перепланувати.

Складається технічний паспорт як на будинок в цілому, так і на всі приміщення, наявні в ньому, наприклад, квартиру.

Будь-які угоди з нерухомістю неможливо укласти без наявності технічного паспорта на квартиру, який є випискою із загального техпаспорта, котрий в свою чергу містить інформацію про будинок в цілому. В технічному паспорті повинні бути вказані такі дані:

-розмір, площа та кількість поверхів будинку;
-час зведення будинку та інформація про проведення в ньому капітального ремонту;
-стіновий матеріал та ширина стін;
-характеристика фундаментної конструкції і даху будівлі;
-план кожного поверху та дані про наявні приміщення;
-дані про заг. пл. квартири, кількість кімнат, товщину стінних конструкцій та їхній матеріал;
-інвентарна вартість споруди.

Яким чином і де оформити технічний паспорт

Для оформлення техпаспорта на нерухоме майно треба звертатися в бюро технічної інвентаризації за місцем проживання. Жителям столиці потрібно звертатися з необхідними документами в БТІ м. Києва. Для подачі заявки на виготовлення технічного паспорта заявник повинен мати при собі посвідчення особи (паспорт громадянина України), свідоцтво про право власності на житло, оригінал і завірену копію акта прийому-передачі квартири, а для оформлення приватизації ще й довідку №7. Після того, як зацікавлена особа напише заяву та здасть весь пакет документів, співробітник БТІ приймає заявку на оформлення технічного паспорта.

В місячний термін працівник БТІ здійснює огляд квартири і складає детальний план. Власнику житла слід забезпечити спеціалістові вільний доступ до помешкання та оплатити дану послугу через відділення банку. Після проведеної процедури господар житла повинен ще раз навідатись в БТІ для отримання техпаспорта.

Термін дії техпаспорта не регламентований в часі. Однак у випадках, коли квартира продається чи власник вирішив її перепланувати, документ припиняє свою дію не далі, як через 5 років. В таких випадках для того, щоб укласти угоди з нерухомим майном, власнику житла прийдеться замовляти виготовлення нового техпаспорта на помешкання, яке належить йому.




Похожие статьи

Изысканные детали: карнизы с орнаментом на фасад

Карнизы с орнаментом на фасад - это элегантные и ... Подробнее»

Как выбрать квартиру студию для аренды жилья

Современное законодательство касательно аренды ... Подробнее»